Sübye

Bismillahirrahmanirrahim.

Paylaşmak peygamberimiz (SAV) efendimizin sünnetidir.Sizlerinde yapabilmesi için, sevdiğimiz güzellikleri paylaşırkan göz hakkını unutmamak gerekir.Göz hakkını helal ediniz lütfen.Bu nimetleri bize veren Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun.Sevdiklerinizle beraber sağlıklı hayırlı huzurlu mutlu bir gün diliyorum, tüm sayfa dostlarıma ziyaretçilerime.

Sübye(kavun çekirdeği şerbeti)

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan şerbet tarifi.

Çok duymuşluğum okumuşluğum oldu bir türlü denemek kısmet olmamıştı,nasip bu günmüş bizim mutfaktada denedim çok şükür kayıt altına alınmış oldu,değerli eski tarifleri günümüze kadar ulaşması beni çok mutlu ediyor.

Atalarımız ne kadar tutumluymuş imreniyorum,çekirdeği bile israf etmiyormuş,tadına bakınca bu güne kadar neden denemedim çekirdekleri çöpe atım diye hayıflanıp durdum,sizde bu güne kadar denemediyseniz benim gibi hayıflanmamak için mutlaka deneyin..

Sübye nedemek? Badem içi, kavun çekirdeği,pirinç gibi şeylerden,suyla çırpılarak,yada suda bekletilerek elde edilen boza kıvamında bulamaç.

Şerbetin yapım aşamalı video’suna buradan ulaşabilirsiniz.

Malzeme Listesi:

  • 2 Tane kavunun çekirdeği
  • 1 Kilo kadar su(4-5 Su bardağı kadar)
  • 1 kalem taze zencefil
  • Bal(damak tadınıza göre 1 yemek kaşığı yeterli olur,benimki çok tatlı oldu)
  • Buz

Tarif:

  • Bütün malzemeleri robota atın 10 dakika karıştırın,buzla birlikte servis yapın,karıştırma işlemi güçlü bir robotla yapın çekirdekleri parçalanmalı,benim robotum pek parçalamadı,esas faydası çekirdeklerinde parçalanınca vitamini suya geçiyr.Bu kadarcık.

Afiyet şifa olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Vişneli kızılcık şerbeti

Reyhan şerbeti

Ev yapımı limonata

Doğal vişne suyu

Mor lahana şerbeti

Karışık meyve şerbeti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir